Binnenstadservice Nijmegen

De ideale voorbereiding op de Zero Emissie in Nijmegen!

Eerste bezorging pakket “De goederencirkel”

Op 2 april om 20.00 uur heeft Fietskoeriersbedrijf Velocity op de Parkweg in Nijmegen het eerste pakket bezorgd dat via de proef Goederencirkel Binnenstadservice besteld is. Het pakket werd vanmorgen bij Binnenstadservice Nijmegen op de Hulzenseweg bezorgd. De bewoonster heeft, op het moment dat ze thuis was, het pakket in ontvangst genomen. Wethouder Jan van der Meer assisteerde Velocity assisteren bij deze bijzondere eerste bezorging.

_DSC0057

De Goederencirkel combineert duurzaam thuisbezorgen van (webwinkel)pakketten met het ophalen van waardevol afval dat weer grondstof is voor nieuwe producten. Gedurende deze praktijkproef gaat de fietskoerier elke avond een serviceronde door de wijk maken: de Goederencirkel. Zo worden goederen in en uit de wijk vervoerd zonder energie en uitstoot. Deze ronde biedt de bewoners meer service aan huis terwijl tegelijkertijd de lucht schoner wordt en het verkeer minder en veiliger.

De Goederencirkel refereert uiteraard ook aan de opkomst van de Circulaire Economie. Dit economisch systeem wil herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseren en waardevernietiging minimaliseren. Anders dus dan in het huidige systeem, waarin grondstoffen worden gebruikt in producten die na verbruik vaak worden vernietigd.

Eerste bezorging pakket “De goederencirkel”
Schuiven naar boven